Αρθροσκόπηση ισχίου: Γνωρίστε τα θετικά της μεθόδου

a1

Ο πόνος στο ισχίο είναι από τους πιο συχνούς, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά και εφήβους. Οι παθήσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον πόνο αυτό είναι πολλές και η κάθε μία αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, στις οποίες η θεραπεία γίνεται με αρθροσκόπηση ισχίου.

Η μέθοδος αυτή έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων της άρθρωσης. Η μέθοδος της αρθροσκόπησης εφαρμόζεται και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως, για παράδειγμα, στους ώμους, όμως εδώ θα κάνουμε λόγο ειδικά για την περιοχή του ισχίου. 

Πώς πραγματοποιείται η αρθροσκόπηση ισχίου 

Η τεχνική της αρθροσκόπησης ισχίου είναι μια αναίμακτη λύση, η οποία προτιμάται για πολλούς λόγους, αφού είναι πιο ωφέλιμη για τον ασθενή, σε σχέση με άλλες λύσεις οι οποίες περιλαμβάνουν χειρουργικές επεμβάσεις. Η ακρίβεια και η λεπτομέρεια με την οποία θα μπορέσει ο γιατρός να δει και να επιλύσει το πρόβλημα είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της αρθροσκόπησης, καθώς, με την χρήση κάμερας, ο ειδικός έχει τη δυνατότητα να μπορεί να διαπιστώσει απευθείας σε τι κατάσταση βρίσκεται το ισχίο, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί ανοιχτό χειρουργείο ή κάποια μεγάλη τομή.

Όπως γίνεται συνήθως στις αρθροσκοπήσεις, έτσι και στην αρθροσκόπηση ισχίου γίνονται πολύ μικρές τομές στο σώμα, οι οποίες συνήθως επουλώνονται πολύ γρήγορα και δεν αφήνουν κάποιο πολύ ορατό σημάδι.

Επειδή το ισχίο βρίσκεται πιο βαθιά στο σώμα σε σχέση με άλλες αρθρώσεις, όπως, για παράδειγμα, ο αγκώνας και το γόνατο, για πολύ καιρό οι γιατροί θεωρούσαν αδύνατο να εφαρμόσουν την πρακτική εκεί. Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής και με τη δημιουργία κατάλληλων εργαλείων, πιο λεπτών και κατάλληλων, η αρθροσκόπηση ισχίου όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά είναι η μέθοδος επιλογής για -συγκεκριμένους- σοβαρούς τραυματισμούς.

Πείτε αντίο στον πόνο

Η αρθροσκόπηση ισχίου είναι μια διαδικασία που δεν απαιτεί πολλά από τον ασθενή. Αυθημερόν γίνεται η εισαγωγή, η επέμβαση και η έξοδός του από την κλινική. Το χειρουργείο κρατάει συνήθως 1 με 3 ώρες και δεν απαιτείται κάποια νοσηλεία. Η επιστήμη για ακόμη μια φορά μας δείχνει πως προβλήματα, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν εξαιρετικά δύσκολα να διορθωθούν, πλέον μπορούν εύκολα, αλλά και γρήγορα, να αντιμετωπισθούν.

Αποχαιρετήστε τον χρόνιο πόνο και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του ιατρού. Είναι καλό, αν ταλαιπωρείστε από πόνο ισχίου, να κλείσετε άμεσα ραντεβού ώστε να μπορέσει ο ορθοπεδικός, να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη ζημιά πριν χειροτερέψει. 

Με τη συγκεκριμένη μέθοδο (αν βέβαια κριθεί απαραίτητη), ο πόνος του χειρουργείου θα είναι σχεδόν μηδαμινός. Η αρθροσκόπηση ισχίου είναι φημισμένη για τα γρήγορα και ανώδυνα αποτελέσματα που προσφέρει. Με τις οδηγίες του γιατρού θα λάβετε, επίσης, την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Ο πόνος δεν είναι μεγάλος και για αυτό χορηγούνται, ως επί το πλείστον, απλά αναλγητικά.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κρίνεται κατάλληλη και για τους ανθρώπους που έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, το οποίο καθιστά την ολική αναισθησία επικίνδυνη για αυτούς. Χρόνιοι καπνιστές ή άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία, οι οποίοι είναι και αρκετά επιρρεπείς σε παθήσεις των αρθρώσεων και των χόνδρων, μπορούν πλέον και εκείνοι να λάβουν τη συγκεκριμένη θεραπεία.

Όπως και να έχει, μπορείτε να κλείσετε ένα συμβουλευτικό ραντεβού για να εξακριβωθεί η αιτία του πόνου που αντιμετωπίζετε. Υπάρχει περίπτωση να μην χρειαστεί καν η χειρουργική μέθοδος και να επιλεγούν φυσικοθεραπείες για την ανάρρωση του ισχίου. Η τελική απόφαση θα παρθεί, φυσικά, σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.

Καταληκτικά, είμαστε σίγουρα πολύ τυχεροί που η αρθροσκόπηση είναι μια μέθοδος διαθέσιμη σε όλους. Οι βλάβες στις αρθρώσεις του ισχίου είναι πολύ συχνές σε όλες τις ηλικίες και μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, όπως τραυματισμούς, κληρονομικότητα κ.ά. Η ευρεία χρήση της και η αποφυγή των μεγάλων τομών, την καθιστά μια άκρως επιτυχημένη μέθοδο, εφόσον, βεβαίως, πραγματοποιηθεί από έναν έμπιστο ορθοπεδικό.

Συμμόρφωση ιδιωτικού ιατρείου με τον Γενικό Κανονισμό της ΕΕ για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα